Installateur willen hulp

Maar liefst vier op de vijf installateurs verwacht ondersteuning van een leverancier bij het maken van een offerte voor een duurzaam project.

Ontwikkelingen in de Installatiebranche wijst uit dat duurzaamheid de installatiesector steeds verder groeit.
Duurzaamheid biedt installateurs dan ook vele kansen Het percentage installateurs dat ondersteuning van een leverancier verwacht bij het maken van een offerte voor een duurzaam project is fors. Onder W-installateurs is dit maar liefst 87% en bij de E-installateurs ligt dit aandeel slechts een fractie lager (85%). Deze hoge percentages laten zien dat het maken van een goede offerte voor een duurzaam project specifieke kennis vereist en dat hulp gewenst is.

Total-ID is opgericht om u als installateur te ondersteunen.

Wij snappen als geen andere dat alles aan verandering onderhevig is.  Als we gaan kijken naar het laatste decennia is vooral de installatiebranche behoorlijk aan het veranderen. Van verwarmen met kolen naar verwarmen op gas, Vervolgens van conventionele ketels naar  Hr-ketels en de laatste paar jaar wederom een omslag naar totaal andere warmtebronnen zoals de warmtepomp of infrarood verwarming.
Maar ook het opwekken van duurzame energie heeft de laatste jaren behoorlijke bokkesprongen gemaakt. Van simpele pv installaties, tot de meest innovatieve oplossingen van dakpannen tot folies en de opkomst van steeds beter functionerende mini windmoles. Aansluitend hierop de daarbij behorende verschillende soorten van opslag methodes. Ook deze horen inmiddels in het pakket van verduurzaming.

Waar voorheen met een paar woorden een compleet cv systeem werd verkocht, gaat dit nu niet meer werken . De wensen van de klant staan centraal , maar er zijn te veel externe factoren die het door uw geoffreerde systeem, tot een wel of niet goed opererend systeem maken. Daarnaast weet de klant tegenwoordig de weg op internet erg goed te vinden, met als grote voordeel dat velen door de bomen het bos niet meer zien, en ook geen goede keuze meer kunnen maken .

De installateur is niet meer alleen de vakman die de ketel komt ophangen, Nee! Tegenwoordig moet hij van meerdere markten thuis zijn en een totaal advies kunnen geven over de gehele woning. Dus niet allen het installatietechnische gedeelte, maar ook de staat en aanpassingen van de schil, of zelfs het gehele traject “van het gas af” tot zelfs volledig “nul op de meter” .

De rol van de installateur gaat in de komende jaren veranderen. Waar voorheen de aannemer het scepter zwaaide word uw rol als installateur steeds groter en belangrijker . De installaties worden complexer , hebben meer aandacht en ruimte nodig daarbij hoort een helder advies.

 

Total-ID heeft deze expertise in huis en kan uw assisteren, adviseren en zelfs ontzorgen om de juiste keuzes te maken.

Total-ID werkt volgens het “menu kaart” systeem.
Op deze menukaart is ook te vinden wat welke maatregel doet en in welke volgorde deze genomen moeten worden .

Wat kan uw van Total-ID verwachten:

-          Voorlichting geven aan u

-          Voorlichting geven aan uw klant

-          Selecteren van installatie en maatregelen

-          Opstellen van een bespaarplan

-          Aanvragen financiering en subsidies

-          Begeleiding bij uitvoering

-          Eind controle bij oplevering

-          Bij en nascholing op gebied van diverse duurzame producten

 

 Wilt u als installateur meer weten wat Total-ID voor u kan betekenen, neem gerust c ontact met ons op.