Verlichting van de toekomst, LED Verlichting

LED verlichting en duurzaamheid

De duurzaamheid van de led lamp is vooral in de afgelopen jaren sterk verbeterd. LED verlichting is tegenwoordig schokbestendig en bijna onbreekbaar gemaalt.
LED lampen zijn tegenwoordig zeer goed beschermt tegen koud en trillingen. 

Sfeerverlichting met LED lampen

Tegenwoordig zijn LED lampen in sfeerverlichting zeer goed ontwikkeld.

De LED lampen welke wij bij Thyser aanbieden rond 2700 Kelvin geven een zeer warm wit verlichting welke ideaal is als sfeerverlichting in de huiskamer of andere kamers
met sfeerverlichting en hetzelfde warm wit licht geeft als bijvoorbeeld spaarlampen of halogeenlampen.

Financieel voordeel LED verlichting tegenover andere vormen van verlichting

Van alle duurzame energie investeringen is LED verlichting in de meeste gevallen, financieel gezien, één van de meest rendabele investeringen.
De terugverdientijd van LED verlichting tegenover andere vormen van duurzame energie investeringen is zeer kort.

Terugverdientijd LED verlichting

Vergeleken met een gloeilamp, spaarlamp of halogeenlamp is een LED lamp zeer energiezuinig en verbruikt veel minder elektriciteit tijdens het branden.
Om die reden kunt u met LED verlichting heel veel geld besparen tegenover een gloeilamp, spaarlamp, halogeenlamp of andere lamp.
De terugverdientijd van een LED lamp ligt rond de twee jaar, bij normaal huishoudelijk gebruik

Geen opstart of opwarmtijd bij LED verlichting, direct licht bij opstarten LED lamp.

Een LED-lamp heeft geen opstarttijd of opwarmtijd nodig om haar volledige lichtopbrengst te bereiken. Een LED lamp bereikt direct de maximale lichtopbrengst, zoals een gloeilamp.
Bij een spaarlamp ziet u wanneer deze opstart weinig licht en met de minuten gaat deze feller branden. Dit wordt door veel van onze klanten als vervelend ervaren en is daarom
een gegronde reden om een LED lamp aan te schaffen. De snelle lichtverschaffing van een LED lamp tegenover een spaarlamp of TL-lamp is vooral handig bij plekken waar u
snel licht nodig heeft, zoals boven een eettafel, leeshoek, tuinverlichting, kastverlichting, etc.

 LED lampen zijn tegenwoordig dimbaar.

 Tegenwoordig kunnen LED lampen gedimd worden. Vroeger was dimmen bij LED verlichting niet mogelijk, tegenwoordig behoort dit wel tot de mogelijkheden.

LED lampen zijn zeer milieu vriendelijk.

LED verlichting is zeer mileu-vriendelijk omdat deze ten eerste veel langer meegaat dan een spaarlamp of halogeen lamp. Een LED-lamp gaat gemiddeld rond de 13 jaar mee, dit is vergelijkbaar met 20.000 tot
50.000 branduren, liggende aan de gemiddelde tijd dat uw lamp aanstaat per dag. Een gloeilamp gaat bij 4 branduren per dag ongeveer 9 maanden (1000 branduren) mee en een spaarlamp ongeveer 4 jaar (6000 branduren).
Bij een lamp die 8 uur per dag brand, gaat een gloeilamp ongeveer 5 maanden mee en een spaarlamp 2 jaar. Halogeen lampen hebben ongeveer 3000 branduren, wat betekent 2 jaar of 1 jaar duurzaamheid.

U heeft naast veel minder afval ook minder vervangingskosten, welke ook inhouden de brandstofkosten om de lamp te halen welke ter vervanging dient.

Het minder vervangen van lampen bespaart u ook tijd en heeft u veel minder CO2-uitstoot.

Mooiere armaturen voor LED lampen.

Omdat de LED lampen heel klein gemaakt kunnen worden, is er veel meer design mogelijk met LED armaturen. Dit is bij andere armuteren als bij halogeen en spaarlamp minder divers.

LED lampen zijn kindvriendelijker en veiliger.

Bij LED lampen worden ongeveer 10% van de gebruikte energie omgezet in warmte. Dit is bijvoorbeeld bij gloeilampen, spaarlampen en halogeenlampen veel hoger. U of kinderen kunnen

LED lampen gewoon aanraken zonder dat u of kinderen zich verbranden aan de lamp. Bij standaard lampen verbrand u zich wel doordat deze lampen heet worden.
LED is daarom als enige lamp zeer kindvriendelijk en ook voor volwassenen zeer prettig omdat er geen warmteontwikkeling en dus geen verbranding van de huid plaatsvind.


Uiteraard zijn er nog veel meer feiten te noemen waarom het verstandiger is om de verlichting in uw woning te veranderen. Maar LED verlichting blijft in vele gevallen een win-win.