Zonneboiler systeem

Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers zorgen voor warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij
en zonlicht raakt nooit op. Een huishouden met 4 personen bespaart met alleen een zonneboiler jaarlijks zo'n 200 m3 gas en 370 kg CO2-uitstoot.
De beste combinatie maakt men met een warmtepomp (td systeem), dan verdubbelt het rendement van de zonneboiler.

Nederlandse zon prima geschikt!

Het Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnecollectoren duurzaam tapwater te verwarmen. Voor het verwarmen van het tapwater is bovendien direct zonlicht niet noodzakelijk.
Ook op een bewolkte dag levert een zonnecollector voldoende warmte voor de verwarming van het tapwater.
De techniek gaat inmiddels zover dat er systemen zijn met geïntegreerde buffer, en systemen welke zelfs in de winter optimaal functioneren.

Welk systeem: de vlakke plaat, Buizen (heat-pipes) of Thetmisch dynamische plaat

De meeste collectoren hebben een vlakke plaat met daar in of onder een collector van metaal. Dit heet een vlakkeplaatcollector en ziet eruit als een soort zonnepaneel.
Er zijn ook zonnecollectoren die bestaan uit een serie buizen die naast elkaar op het dak liggen. Dit heet een vacuümbuiscollector of heat-pipes.
Vacuümbuizen kunnen ook de oplossing zijn als je maar een klein dakoppervlak hebt. En omdat het aantal buizen in een collector variabel is, is het ook makkelijk om de omvang van de collector aan te passen.
Nieuw op de markt zijn zonneboiler TD systemen.Dit unieke systeem samengesteld uit de nieuwste innovaties op basis van de techniek van een warmtepomp. Hierdoor is er altijd warmwater beschikbaar en toch kun je tot wel 40% besparen op het gasverbruik. Het mooiste van een TD systeem zijn de toegepaste materialen waardoor men een levensduur van minimaal 25 jaar garandeert.

Welke zonneboiler past er in uw situatie?

Omdat elke situatie anders is zal er van te voren goed gekeken moeten worden welk systeem er het beste bij uw woning, maar ook bij uw gezinssituatie past. Uiteraard zal er altijd voor de meest positieve opstelling gekozen worden zodat u nog vele jaren profijt zult hebben van de zon.

Welk zonneboilersysteem kunnen wij u adviseren?