Verwarmen met een warmtepomp is de toekomst

Een warmtepomp is een energie-efficiënte manier om uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Welke voordelen biedt een warmtepomp u als gebruiker?

Snel de juiste temperatuur

Een groot voordeel van verwarmen met een warmtepomp is dat de gewenste temperatuur snel wordt bereikt. Dit komt doordat er geforceerd warme lucht de ruimte wordt ingeblazen,
die zorgt voor een snel en comfortabel verwarmingsresultaat. Na uitschakeling van het systeem is er nauwelijks sprake van na-warmte en koelt de ruimte relatief snel weer af.
Dat is ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer, waar huisgenoten warm willen studeren maar koel willen slapen. In sommige ruimten kan dit als onplezierig worden ervaren en is een combinatie
met bijvoorbeeld vloerverwarming noodzakelijk. Lucht warmtepompen zijn tegenwoordig ook bij lage buitentemperaturen zeer productief en efficiënt en in veel gevallen dekkend als hoofdverwarming.
de adviseur van Total-ID kan u advies geven over de mogelijkheden om een comfortabel binnenklimaat in uw situatie te realiseren.

Het hele jaar door een aangenaam klimaat

Kenmerkend aan een warmtepomp is de dubbele functie die het systeem heeft. Naast energiezuinig verwarmen kan een warmtepomp namelijk ook koelen.
Met een warmtepomp kunt u daarom in alle seizoenen genieten van een aangename binnentemperatuur en ook nog eens aanzienlijk besparen op uw energierekening.

Altijd comfortabel

Naast een prettige temperatuur is ook het luchtvochtigheidsgehalte een zeer belangrijke factor voor ons comfortgevoel. Ons lichaam reguleert haar eigen temperatuur door het uitstoten van vocht.
Als de ons omringende lucht verzadigd is en dit vocht niet meer kan opnemen, krijgen wij problemen met de warmteafgifte en ontstaat dat vervelende, plakkerige en benauwde gevoel.
Een warmtepomp verwarmt of koelt niet alleen, maar haalt tijdens het koelen ook nog eens een hoop vocht uit de lucht.

Een energie-efficiënte oplossing

Het gebruiken van een warmtepomp voor basisverwarming en het produceren van warm water is een energie-efficiënte en milieuvriendelijke oplossing. Het belangrijkste voordeel is dat energie,
die wij zelf hebben verloren aan de buitenlucht via dak, muren en ramen, wordt teruggewonnen en wordt hergebruikt. Er ontstaat als het ware een vicieuze cirkel van energie.
Hierdoor wordt een beperkte hoeveelheid energie nieuw ingebracht en zijn hoge rendementen van 400% haalbaar! De Europese Unie heeft warmtepompen aangemerkt als duurzame energieproducten.
Dit houdt in dat gebruikers aanspraak kunnen maken op subsidies van de overheid of op belastingvoordelen op de installatiekosten.

Welke warmtepomp kunnen wij u adviseren?